Основните модни тенденции за есен/зима 2023-2024

Време е да се огледаме за нови идеи! Ще ви представя всички горещи тенденции за есен-зима 2023-2024. Започваме!!!

Отново носим бежово във всичките му разнообразни нюанси. Изцяло бежов тоалет от глава до пети – елегантно и стилно. Вижте какви комбинации използваха в колекциите си Michael Kors, Hermès, Max Mara и Saint Laurent. В бежовата гама присъстват и студени и топли нюанси, с което трябва да се съобрази всеки, за да изгради хармоничен образ чрез облеклото си. Ако не можете да определите кои са вашите подходящи нюанси, погледнете секцията Цветови анализ в сайта.

Тенденция 2 – Х силует

Есен/Зима 2023-2024 се върна към самата същност на модата, празнувайки свободата на движение, като същевременно показва красотата на женското тяло. Завръщане в подчертано женственият стил от 50-те години на миналия век, отбелязан с рокли в стил „закачалка“, широки поли и подчертана талия. Mарки като Bottega Veneta, Ellie Saab, Dior (и неговият подпис New Look) и Balmain прегръщат тази тенденция. А дали това е подходящ стил и за теб? Хвърли после едно око на секция Личен стил.

Тендеция 3 – Панделки

Дизайнерите представиха по-романтичната и женствена интерпретация на мъжката вратовръзка – панделките. От тънка лента, през елегантна яка на блузата до шикозни обемни шалове. Вижте как техническите елементи изчезнаха и бяха заменени от панделки в колекциите на Pussybow, Balenciaga, Saint Laurent, Ellie Saab и Andreas Kronthaler за Vivienne Westwood.

Тендеция 4 – Тартан

Шотландското каре – тартан е друг горещ тренд. Може да го намерите в пола, блуза, панталон или да се облечете от глава до пети в него! А шала от тартан ще ви стопли като одеало. Вдъхновение от Dior, Saint Laurent и Etro.

Тенденция 5 – Пастелен шербет

Що се отнася до цвета, нюансите с цвят на сорбе вливат в зимните колекции доза витамини, правейки ги още по-модерни (и весели) от всякога. Зимата не трябва да се римува с мрачна или конвенционална цветова палитра според Loewe, Givenchy и Paco Rabanne. Пастелните цветове се използват, за да предизвикат успокояващо усещане за отпускане, но пък имат и способността да се открояват. Всеки ли облечен в пастелен цвят ще се открои или има опасност да се скрие и остане невидим за света?

Тенденция 6 – Червено, черно-бяло и пейзажи

Какви цветове ще бъдат най-актуални за 2023-2024 г? 

Червено от глава до пети -лукс и сексапил.

Класическото Черно и бяло – изисканост и невинност.

И една интересна тенденция в принта на тъканите – пейзажи. Изглеждат като ръчно рисувани и ни карат да искаме да избягаме на живописна дестинация за зимата. Красиви са, но са капризни. Дали на всеки отива комбинацията черно-бяло, яркото червено или нежните пейзажи? Не. Зависи от твоята лична колористика. Ако не можеш да понесеш силен контраст, ще се загубиш в цветовете и хората ще виждат само дрехи, но не и теб, която ги носиш. Заповядай на Цветови анализ на живо в София и сама се убеди какви цветове и контраст показват най-красивото ти лице.

 

Свържете се с мен!

Ралица Бояджиева

Ралица Бояджиева

консултант по визия и стил

С какво се занимавам?

Цветови анализ

Подбираме цветовете, с които изглеждате свежи, лъчезарни и млади, ключ за изграждане на стилен гардероб

Ревизия на гардероба

Създаваме практичност и ред – имате подходящи тоалети за всяка дейност,
обличате се бързо, ефектно и с радост

С какво се занимавам?

Личен стил

Научавате се как да се обличате, за да впечатлявате и да се гордеете със себе си

Шопинг със стилист

Ново аз – нови дрехи, които ви подхождат, съчетават се помежду си и са по бюджета ви.