Любимата червена рокля

Искаш ли да впечатлиш един мъж – облечи червена рокля! Този трик работи на 100%. Червената рокля е секси, вълнуваща и привлича погледите. Тя дава енергия за действие и загатва за страст.

Е, коя жена не би искала всичко това?!

Но! Червеното е много силен цвят. Някои го намират за агресивно и смятат, че не им отива. Как да сме зашеметяващи и да се чувстваме в свои води? 

Ключът е в нюанса на цвета и умението да изберем подходящия за нас. Знаете ли, че розовото е червено? С много бяло в него. Бордото също – но с повечко черно. 

Вижте следната схема. 

Цветът отляво е един и същ, а от дясно изглежда коренно различно на пръв поглед. Това всъщност са нюанси и оттенъци на един цвят, получени с добавка на черно, сиво, бяло, жълто или синьо. 

Убедихте ли се, че всяка дама може да грейне в червена рокля, важното е да избере точното червено! 

В колористиката делим външността на хората на 4 основни типа (цветотипи) в зависимост от характеристиките на цветовете, които им подхождат. Има и друга система, в която се вземат предвид и смесени типове, така стават 12 колорита, но тя е по-сложна и ще я оставя за следващата ни среща 😊

Предлагам на вашето внимание четирите основни цветотипа външност и характеристиката на цветовете, подходящи за тях. За по-лесна ориентация съм избрала известни актриси, представителки на съответния цветотип, естествено, в червени рокли.

Студени – тъмни - ярки цветове – Моника Белучи

4_Pinterest_6

Червеното е чист цвят, с примес на синьо, за да се получи студен оттенък. Може да се избира средно до по-тъмно като наситеност, бордо, или с лилав оттенък.

Топли – тъмни – приглушени цветове – Джулия Робъртс, Салма Хайек

Червеното е приглушен цвят, с примес на жълто и черно, за да се получи топъл мек оттенък. Може да се избира от светло оранжево, оранжево-червено, но не много ярко, средно до по-тъмно керемидено като наситеност.

Студени – светли – меки цветове – Анджелина Джоли, Дженифър Анистън

Червеното е сложен цвят, с добавка на синьо и сиво за загадъчен приглушен студен оттенък. Може да се избира от светло до средно тъмно като наситеност, по-светло бордо, или с лилав оттенък, важното е цветът да не е крещяш, а мек, сякаш леко посипан със сивкава пудра.

Топли – светли – ярки цветове – Катрин Хейгл

Оранжево-червено, алено, чист цвят с добавка на жълто и бяло, за да се получи топъл ярък оттенък. Може да се избира от светло оранжево, оранжево-червено, ярко розово-червено, от светло до средно тъмно като наситеност.

Свържете се с мен!

Ралица Бояджиева

Ралица Бояджиева

консултант по визия и стил

Любимата червена рокля

Искаш ли да впечатлиш един мъж – облечи червена рокля! Този трик работи на 100%. Червената рокля е секси, вълнуваща и привлича погледите. Тя дава

Прочети

С какво се занимавам?

Цветови анализ

Подбираме цветовете, с които изглеждате свежи, лъчезарни и млади, ключ за изграждане на стилен гардероб

Ревизия на гардероба

Създаваме практичност и ред – имате подходящи тоалети за всяка дейност,
обличате се бързо, ефектно и с радост

С какво се занимавам?

Личен стил

Научавате се как да се обличате, за да впечатлявате и да се гордеете със себе си

Шопинг със стилист

Ново аз – нови дрехи, които ви подхождат, съчетават се помежду си и са по бюджета ви.