Как се изгражда стил онлайн?

Случвало ли ви се се да видите снимка на хубава жена и да си кажете – какво точно я направила, за да изглежда така? Искам и аз!

Всъщност това е комбинация от много неща – вътрешна увереност, лъчезарна усмивка, спорт, качествена козметика и повече салатка 😊.

Но накрая, за да се изгради цялостната картина има нужда от подбор на подходящите цветове, дрехи и аксесоари в такова съчетание, че да предизвика ефекта „Ехааа“ с появяването си. 

Нека ви разходя в света на стилиста и ви покажа как може онлайн да се получи чудесен резултат по определена клиентска задача. Въпреки, че предпочитам работата на живо, процеса онлайн има своите предимства. Моите клиенти получават обемни PDF журнали Look books, над 60 страници, в които информацията е подредена, специално създадена в зависимост от индивидуалността им. Ще ви представя част от реален проект – Look book на Даниела – красива жена, майка и успешна бизнес дама.

Започнахме със среща онлайн и в едночасов разговор обсъдихме какво иска да постигне. Целите на хората са най-различни – нейното  желание  беше да изгради капсулен гардероб в спортно елегантен стил, за да има разнообразие от по-строгото облекло, което е носила дълго време.

Даниела ми изпрати снимки от различни сфери на живота и, за да я опозная. От тях и от нашият разговор изградих асоциативният и образ – онези специфични качества, които я отличават. При нея те са царственост, увереност и съблазнителност. Показах и в картини как я виждам, с какво я асоциирам. Тя беше много впечатлена и напълно съгласна с мен! Това е тънкият момент да се свържеш искрено с човека, с най-автентичната част в него, за да я подчертаеш впоследствие при изграждането на цялостната визия.

Определих нейната цветова гама, виждате крайният резултат. В процеса на работа се прави тестване по фотография, която отговаря на специални изисквания, с голямо количество нюанси на цветовете. Определя се температурата, контрастността и наситеността на подходящите за даденото лице тонове.

После определих основният и допълнителните стилове, което показва какви модели, принтове и цветове са най-подходящи. Като цяло хората са комбинация от стилове, като един е доминиращ, рядко се срещат типични представители на даден стил. В нейният случай основният стил е Драма, като има силно влияние на Сериозна романтика и Класика.

Обърнах внимание какви модели на дрехите, дължини и пропорции са подходящи конкретно за нейната фигура.

След като определихме цветотипа, стила, подходящите модели и пропорции, създадох за Даниела Look book с подходящи за нея визии – не се изненадвайте – нейното лице се появява върху примерната снимка, за да може тя да придобие възможно най-реалистична представа как би изглеждала с предложените тоалети. Обсъдихме ги в среща онлайн и се убедихме и двете, че вървим в правилната посока.

Последва доста обемен шопинг лист с линкове, от които тя да избере и да си поръча.  Ако нещо се окаже различно от очакванията, връщането е лесно и сигурно, защото ползвам само проверени сайтове. Общуването с хора е пълно с изненади. Даниела ми показа варианти в работата онлайн, за които не се бях сетила, но се оказаха много успешни. Ние сме в различни градове. Тя, като една инициативна жена с вкус успя да си купи от реални магазини много хубави неща, на базата на препоръките и изпратените от мен примерни модели, а други артикули купих аз и и ги изпратих по куриер. Така събрахме компактен и добре съчетаващ се гардероб за есенно-зимния сезон в спортно-елегантен стил.

Накрая се наградихме с фотосесия на открито в живописното Велико Търново. Препоръчвам фотосесията на всички! Запечатваме зареждаща емоция в снимки, които можеш да използваш за различни цели. И най-вече това е чудесна терапия. Когато се почувстваш неуверена или тъжна, разгледай снимките и си върни усещането за радост, успех и забавление.  И си дай сметка, че си красива, само вдигни глава, усмихни се, облечи нещо цветно и излез уверено навън!

Ще се радвам да си следващата жена, която ми се довери да изградим заедно една впечатляваща визия.

Хубав ден от мен – Рали Бо

Свържете се с мен!

Ралица Бояджиева

Ралица Бояджиева

консултант по визия и стил

С какво се занимавам?

Цветови анализ

Подбираме цветовете, с които изглеждате свежи, лъчезарни и млади, ключ за изграждане на стилен гардероб

Ревизия на гардероба

Създаваме практичност и ред – имате подходящи тоалети за всяка дейност,
обличате се бързо, ефектно и с радост

С какво се занимавам?

Личен стил

Научавате се как да се обличате, за да впечатлявате и да се гордеете със себе си

Шопинг със стилист

Ново аз – нови дрехи, които ви подхождат, съчетават се помежду си и са по бюджета ви.