Модни тенденции Пролет – Лято 2021

     Пролетта се усеща вече в тези топли февруарски дни и с нея се поражда желанието да излезем навън, да се облечем в нещо различно от анцунга, с който изкарахме цялата зима вкъщи. Последната година беше най-странната в моя живот, а предполагам и в живота на милиони хора по света. Може би знаете, че думата пандемия съдържа в себе си думата Пан – от гръцки, което означава всеобщо, вселена, всичко.
     Ние вече живеем в глобален свят и всичко е Пан – това, което е актуално за нас, българите почивка с домашен любимец, е същото, което вълнува и хората в Европа, Америка, Азия. Пандемията накара дори света на модата да погледне с нови очи на живота, земята и замърсяването.

И така, всяко зло за добро – заражда се нова тенденция, най-вече като философия, която е може би най- актуалната за тази и следващите няколко години. Това е:

     1. Устойчивата мода. (Sustainable fashion). Идеята е модната индустрия да промени отношениято на хората към модата и да престане да е един от основните замърсители в световен мащаб. Дрехи по поръчка, рециклиране, преработка, вземане на заем, екологични материали, по-високо качество, справедливо заплащане на труда са направленията, по които се развива устойчивата мода. Да си направите свои дрехи или да дадете втори живот на нещо любимо чрез бродерия или претворяване не е шантаво, а модерно! Брандове като Dior, Alexander McQueen и други споделят видео уроци и предизвикателства, за да вдъхновят почитателите си да измислят модели, шият и бродират у дома.

     Идеята на устойчивата мода е да се пазарува по-умно, по-качествени дрехи и материи, което най- вероятно ще доведе и до покачване на цените. Въпреки това приветсвам устойчивата мода с две ръце, дано наистина да се предлагат качествени дрехи, а не изкуствени материи на по-високи цени. Стига толкова приказки, нека ви представя модните тенденции в снимки:

     2. Романтика. През 2021 година романтиката продължава да е един от водещите стилове. Ето и някои от акцентите:

  • обемни ръкави, бродерия
  • ефирни материи, коприна, прозрачни тъкани, тюл

Свържете се с мен!

Ралица Бояджиева

Ралица Бояджиева

консултант по визия и стил

С какво се занимавам?

Цветови анализ

Подбираме цветовете, с които изглеждате свежи, лъчезарни и млади, ключ за изграждане на стилен гардероб

Ревизия на гардероба

Създаваме практичност и ред – имате подходящи тоалети за всяка дейност,
обличате се бързо, ефектно и с радост

С какво се занимавам?

Личен стил

Научавате се как да се обличате, за да впечатлявате и да се гордеете със себе си

Шопинг със стилист

Ново аз – нови дрехи, които ви подхождат, съчетават се помежду си и са по бюджета ви.